Dro inn 3,3 mill. - hver dag

- Mye gikk bra og ingenting gikk dårlig. Da blir gjerne sluttresultatet hyggelig.

Daglig leder Dag Rasmussen i det familieeide selskapet Rasmussengruppen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Børs

Det familieeide selskapet Rasmussen-gruppen i Kristiansand doblet overskuddet til nær 1,2 milliarder kroner i fjor, eller 3,3 millioner kroner hver eneste dag, skriver DN.Etter fjoråret sitter selskapet på nettoverdier på godt over 15 milliarder kroner. Gjennom 2017 økte konsernets finansielle investeringer fra 4,5 til over syv milliarder kroner samtidig som kontantbeholdningen sank med én milliard kroner.- Vi ble nok litt for forsiktige. Men den økningen du viser til er jo inkludert verdiøkning, konvertible lån og fondsplasseringer, understreker Dag Rasmussen (49) overfor DN.Den finansielle investeringsvirksomheten fikk ifølge avisen et resultat før skatt på 950 millioner kroner, 350 millioner kroner mer enn i 2016. Den største bokførte gevinsten kom i mobilselskapet Ice Group med 328 millioner kroner. Rasmussen solgte seg også helt ut av det danske rederiet Norden før nyttår for 738 millioner kroner med en bokført gevinst på 80 millioner kroner.Den øvrige ledelsen i familieselskapet kan også glede seg over en økning i bonusutbetalingene fra 3,3 til over 12 millioner kroner i år. Og aksjonærene, tre generasjoner Rasmussen, tar ut 133 millioner kroner i utbytte - omtrent på nivå med i fjor.

dag rasmussen
rasmussengruppen
Nyheter
Børs