Europris sikrer seg del av svensk selskap

europris

Europris kjøper nå en femtedel av den svenske ÖoB, og de to kjedene inngår også et strategisk samarbeid.

Europris kjøper 20 prosent av svenske Runsvengruppen AB (ÖoB), opplyses det i en melding.I tillegg starter selskapene umiddelbart et samarbeid som omfatter felles innkjøp til Europris og ÖoB.Oppgjøret av kjøpet gjøres i Europris-aksjer. Gitt det norske selskapets nåværende aksjekurs, samt at ÖoB når sitt budsjetterte EBITDA-mål, er det ventet at Europris vil eie 4,5 prosent av Runsvengruppen AB.Europris sikrer seg også en opsjon på å kjøpe de resterende 80 prosentene av det svenske selskapet i 2020. Også da vil et eventuelt oppgjør bli gjort i Europris-aksjer, til en pris som er avhengig av resultatutviklingen fremover.Se live webcast her kl. 9:30 Les hele meldingen her.