Fem aksjetips for alle som er glad i utbytte

Sjefanalytiker er bull. Tar inn én ny aksje.

Foto: Akva Group.
Børs

Norne Securities og sjefanalytiker Karl-Johan Molnes tar Akva Group inn i sin anbefalte utbytteportefølje for mai.- Vi forventer 2,4 prosent i utbytte i år, med stigning til 4,1 prosent om to år, forklarer Molnes i en ny rapport.Analytikeren mener oljeprisen skal videre opp før den snur, og påpeker at rentene i USA og Europa stiger grunnet reduksjon i balansene hos de største sentralbankene.- Nå svinger det både for store og små aksjer på alle børser. Det er fokus på sykliske aksjer med spenst foran stabile utbytteaksjer. Legg til at de fleste norske børsnoterte selskaper betaler utbytte en gang i året (i april eller mai), og det vil kreves noe spesielt for å vekke interesse for norske utbytteaksjer i juni, skriver han videre.- Mange sterke incentiverOg Akva Group har ifølge Molnes dette «noe spesielle».- Når dette året har startet med uventede høye laksepriser, lusa banker på døra til sommeren og staten vil ha mer av kaken i fremtiden, er det alle sterke incentiver for å kjøpe flere tjenester og utstyr fra lakseserviceselskaper som Akva Group, forklarer Molnes.Han oppgraderte nettopp aksjen fra hold til kjøp (og kursmål 90 kroner) etter selskapets oppkjøp av Egersund Net for 750 millioner kroner.Akva Group har teknologi for foring nede i merdene som gjør at laksen blir mindre utsatt for lus.- Egersund Net tar fôringsteknologien ett steg videre med nettløsninger som holder laksen langt nede i vannet, fortsetter Molnes.Ser 22 prosent oppsideHan mener risikofaktoren for aksjen er det internasjonale salget til land som Iran.- Dette er fortsatt lite, men har stort potensial. I tillegg kan salget i USA bli rammet av handelsrestriksjoner. På kort sikt tror vi at økt salg og økt ordreinngang fra Norge vil oppveie for usikkerheten i utlandet, skriver Norne-analytikeren.Nornes utbytteporteføljeAkva GroupEquinorEuroprisSparebank 1 BVTelenorAkva Group faller 0,5 prosent til 74 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag.Norne Securities ser dermed en oppside i aksjen på 21-22 prosent fra dagens nivåer.

akva group
oppdrett
norne securities
karl-johan molnes
laks
Nyheter
Aksjeanalyse
Sjømat
Børs
Aksjeanalyse