Fjernes fra Dow Jones etter 110 år

Gigantkonsernet General Electric fjernes fra Dow Jones etter å ha vært en del av den viktige industriindeksen på Wall Street i 110 år.

FILE - This June 24, 2014, file photo, shows the General Electric logo at a plant in Belfort, France. GE saw its stock price slump in 2017. (AP Photo/Thibault Camus, File) Thibault Camus
Børs

General Electric (GE) var tidlig på 2000-tallet regnet som verdens største selskap målt i verdi. Nå blir det fjernet fra børsindeksen Dow Jones Industrial Avarage, som er basert på aksjeverdien i de 30 største industriselskapene på New York-børsen.Selskapet blir i neste uke erstattet av Walgreens Boots Alliance, som eier apotekkjeden Boots.GE har lenge hatt et krisestempel, og nyheten førte til av aksjekursen falt med 1,9 prosent, mens verdien på Walgreens Boots Alliance steg med over 3 prosentAvgjørelsen blir begrunnet med at GE har en vekting i indeksen på under et halvt prosentpoeng.– Den amerikanske økonomien har forandret seg. Forbruker, finans, helse og teknologiselskaper er mer fremtredende nå. Den relative betydningen av industriselskaper er blitt mindre, sier David Blitzer, direktøren for indekskomiteen i selskapet S&P Dow Jones, som drifter indeksen.GE ble stiftet i 1879 av blant annet den kjente lyspære-oppfinneren Thomas Edison. Den dag i dag opererer de med tjenester innenfor flere sektorer som bank, helse og industriell produksjon. Selskapet har vært en del av Dow Jones-indeksen uten opphold siden 1907.

general electric
dow jones
Nyheter
Børs