Google avslutter omstridt samarbeid med Pentagon

Google fornyer ikke en omstridt kontrakt med Pentagon, som tusenvis av ansatte i selskapet har protestert mot. 

FILE - In this Dec. 4, 2017, file photo, people walk by the the Google office building on Ninth Avenue in New York. Google has been quietly expanding its footprint in the city and is reportedly close to reaching a $2.4 billion deal to add the landmark Chelsea Market building in the Meatpacking District to its already substantial New York campus. It's the latest example of a big-name tech firm expanding in New York City, which has, for years, been trying to stake a claim as Silicon Valley East. (AP Photo/Mark Lennihan, File) Mark Lennihan
Børs

- Google kommer ikke til å fornye kontrakten om å arbeide med kunstig intelligens for Pentagon, sier en kilde i selskapet til BBC .Nærmere 4.000 Google-ansatte undertegnet i april et opprop mot samarbeidet med det amerikanske forsvaret, og flere har også sagt opp i protest.De ansatte viser blant annet til Googles slagord «Ikke vær ond» og nekter å bidra til USAs krigføring i andre land gjennom det som er døpt Prosjekt Maven.Google har ikke offentlig kunngjort at samarbeidet med Pentagon avsluttes, men ifølge kilder i selskapet orienterte Diane Greene fredag de ansatte om at kontrakten ikke vil bli forlenget når den utløper i mars neste år.Prosjekt Maven går ifølge Gizmodo ut på å utvikle ny teknologi for å analysere og gjenkjenne mennesker og gjenstander i dronevideoer.Ifølge teknologinettstedet kommer Google i neste uke til å rulle ut nye etiske retningslinjer for bruk av kunstig intelligens (AI).

Google
pentagon
Nyheter
Børs