Han blir ny sjef i Norfund

Gründeren var med å starte opp suksessrikt fond. Nå går han til offentlig sektor.

Børs

Tellef Thorleifsson (55) blir ny adm. direktør i Norfund, statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland, ifølge DN.Onsdag skrev avisen at Thorleifsson var blant de 47 søkerne til stillingen som fondets sjef. Også SV-politiker Heikki Holmås var blant søkerne.Thorleifsson var med å starte opp venturekapitalselskapet Northzone i 1966. Selskapet har tjent stort på investeringer i blant annet Spotify, Lastminute.com, Funcom, NextGenTel, Energy Micro og Pricerunner.Til DN opplyser Thorleifsson at han slutter i Northzone til høsten, og avslutter alle aktive verv når han tiltrer som Norfund-sjef. Etter det DN erfarer beholder Thorleifsson sine økonomiske interesser i fondene, slik at han får med seg gevinster i fremtidige år selv om han nå slutter.- Tellef har vært med å bygge opp Northzone og det er trist for Northzone at han slutter, men det er naturlig at det skjer, helt udramatisk og vi er vant til slike rokeringer, sier Northzones medgründer og partner Bjørn Stray til avisen.

northzone
norfund
Nyheter
Børs