Handelsbanken-økonom: - Nyt godværet den som kan

Seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets tolker den siste utviklingen som et endelig bevis på at den svake utviklingen tidligere i år var høyst midlertidig.

På morgenkvisten fredag fikk vi tall for detaljomsetningen i mai, som overrasket klart på oppsiden. Omsetningen steg med hele 1,8 prosent i mai, etter vekst på 0,6 prosent i april. Konsensus ventet en mer moderat oppgang på 0,3 prosent, mens Handelsbanken Capital Markets anslo 0,1 prosent. «Nå ser vi gjerne at slike saftige oppganger etterfølges av korreksjoner den påfølgende måneden. Men dette skal ikke ødelegge hovedinntrykket, som er at konsumet nå tar seg kraftig opp», skriver seniorøkonom Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken Capital Markets i fersk oppdatering. Les også: Nordea Markets: Skal mye til for å rokke båtenØkonomen tolker den siste utviklingen som et endelig bevis på at den svake utviklingen tidligere i år var høyst midlertidig.«Varekonsumet i mai utviklet seg imidlertid en del svakere enn detaljomsetningen (vekst på 0,1 prosent), men dette som følge av fall i forbruket av elektrisitet og brensel. Dette igjen som følge av uvanlig varm maimåned, som igjen ikke har noe med den underliggende etterspørselsutviklingen i norsk økonomi».Kort oppsummert: norsk økonomi holder solid fart for øyeblikket, blant annet understøttet av den friske konsumveksten, konkluderer Gonsholt Hov.«Nyt godværet den som kan, for her går det mot renteheving over sommeren (september)», skriver han.