Hansson selger skip - innkasserer 400 mill.

Det USA-noterte tankrederiet Nordic American Tankers har solgt fem tankskip til skraping på under to uker.

Børs

30. mai informerte Herbjørn Hanssons tankrederi Nordic American Tankers (NAT) om at det hadde solgt to av rederiets suezmaxer til skraping.Prisen ble oppgitt til rundt 9,5 millioner dollar, tilsvarende 77 millioner kroner, pr. stykk.I etterkant av salget har det sirkulert rykter om at rederiet var i ferd med å kvitte seg med flere skip, noe rederiet selv indikerte.Fredag bekrefter rederiet at det har inngått en avtale om å selge ytterligere tre suzmaxer til samme prisnivå som de to første.Det opplyses i en melding at det er enighet om alle vilkårene, og det kun gjenstår å signere dokumentene, noe som er ventet i nær fremtid.NAT mottar nær 50 millioner dollar, eller rundt 400 millioner kroner, i kontanter fra salget av de fem fartøyene som alle er 20 år eller eldre.- Transaksjonene sluttført for mindre enn to uker siden illustrerer likviditeten i annenhåndsmarkedet for suezmaxer og beviser den finansielle fleksibiliteten til NAT, skriver Hansson i meldingen.

herbjørn hansson
nordic american tankers
tankrederi
suezmax
Nyheter
Shipping
Børs