Hermanrud: Det kan komme et krakk på 50 prosent

I går arrangerte Hegnar.no Investordagen på Oslo Konserthus. Sjefstrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets var en av foredragsholderne.Mannen som er kjent for å være meget opptatt av pris/bok-forholdet på Oslo Børs minnet om at vi nå har en pris/bok på 2,1, hvilket er høyt. Spørsmålet nå er om det er på tide å selge og ta gevinst før en eventuell børskorreksjon.- Siden 1983 har det nesten alltid kommet et krakk på 50 prosent etterpå, oftest innen 15 måneder, slår Hermanrud fast.Sjefstrategen utelukker ikke at avkastningen fremover vil bli dårlig, men han tror det vil være bedre enn å ha pengene i banken.- Den største feilen er å ikke være i markedet, slår Hermanrud fast.Han tror OSEBX vil være mellom 2.500 og 4.000 om 20 år. Om du putter pengene i banken vil det tilsvare en indeks på 1.250.Selv om mange aksjer er ganske høyt priset nå, ser ikke Hermanrud mange negative triggere.- Men fortsetter oppgangen vil triggerne bli synlige – i 2019, spår sjefstrategen.I skrivende stund står hovedindeksen i 894,75 poeng, ned 0,14 prosent. Det betyr at Oslo Børs er opp 9,86 prosent hittil i år.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også