Husebye Rein: Vi overvekter aksjer

Nordea-strateg Leif-Rune Husebye Rein om italiensk krise og Trump-avtaler.

Brian Cliff Olguin
Børs

Selv om det er flere uromomenter, slik som Italia, Iran, Nord-Korea, handelskrig og også inflasjon, så tror sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein i Nordea Wealth Management det fundamentale vil seire på sikt.«Vi fortsetter å se fremdragende inntjening og en global økonomi som holder farten oppe, og ergo overvekter vi aksjer i vår investeringsstrategi», skriver Husebye Rein i fersk oppdatering. Blir det regjering med Conte, eller blir det nyvalg i Italia etter sommeren?«Utviklingen vil være avgjørende ikke bare for Italia, men også for den økonomiske veksten i Europa. Dette bølger frem og tilbake mer eller mindre hver dag, så noen endelige konklusjoner er vanskelig å gi», mener strategen.Han mener 12. juni-møte med Nord-Korea kan være et av Trumps viktigste bidrag til fred og handel i verden.«Store forventinger betyr også en risiko for skuffelser, noe som vi opplevde forrige uke med at møte ble avlyst, før det nå ser ut til at møte avholdes likevel».Overraskende sterkeFra USA får vi fabrikkordre, ISM for servicenæringen, og handel. Husebye Rein mener data fra USA fortsetter å være overraskende sterke.I tillegg så kommer europeiske service og sammensatt PMIer fra eurosonen, Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Eurosonen sin Sentix indeks, produsentpriser, detaljhandel og BNP. I Tyskland kommer industri ordrer, eksport og import, samtidig tall på handelsbalansen.- Det starter braVi får også handelsbalanse fra Kina og Japan. Kina får også sin service PMI, eksport og import, produsent og konsumprisindeks.«Det starter bra på morgenkvisten med en klar oppgang i Asia», påpeker sjefstrategen.Les også: Opptur på Asia-børsene

leif-rune rein
nordea wealth management
investering
aksjer
donald trump
handelskrig
nord-korea
Nyheter
Børs