Analytikerne i meglerhuset Bernstein mener at hverken IAG eller Lufthansa bør kjøpe Norwegian Air Shuttle, melder Reuters, ifølge TDN Direkt. Dette skyldes at ettersom den nåværende aksjekursen enten overestimerer kjøpsprisen eller underestimerer selskapets fremtidige suksess, skriver nyhetsbyrået. Bernstein sier at selv om flyselskaper tror de kan profitere på et Norwegian-oppkjøp, er det mye vanskeligere å gjøre et kjøp av selskapet innvannende i form av avkastning på kapitalen. Meglerhuset mener det blir stadig mer problematisk å verdsette en transaksjon både for kjøpere og selgere ettersom det blir klart at Norwegian må fortsette restruktureringen, selge flere eiendeler og finne mer egenkapital for å holde seg flytende. Både Lufthansa og IAG har vært i samtaler om å kjøpe flyselskapet, samtidig som Bjørn Kjos har uttalt at han ikke vil stå i veien dersom styret bestemmer seg for å selge til riktig pris.