- Ikke lenger et spørsmål om når Norges Bank vil heve renten

Sjefsstrateg er ikke i tvil.

Sjefsstrateg Erica Blomgren i SEB sier det ikke lenger er et spørsmål om når Norges Bank vil heve renten, og tror med sikkerhet at sentralbanken vil heve renten i september, skriver TDN Finans.Ikke uventet besluttet Norges Bank å holde styringsrenten uendret på 0,5 prosent torsdag. Rentebanen ble samtidig hevet med mellom tre og syv basispunkter i perioden september 2019 og ut prognoseperioden. Sentralbanken uttalte også at styringsrenten sannsynligvis vil bli satt opp i september.-Beskjeden fra Norges Bank var veldig klar, både i form av rentebanen og det som ble kommunisert i rapporten og på pressekonferansen. Man spikrer en hel renteheving i september. Det er ikke lengre spørsmål om Norges Bank skal heve, eller når de skal heve. Det blir i september, sier Blomgren til TDN Direkt.


Les også