A man stands by an electronic stock board of a securities firm in Tokyo, Monday, June 18, 2018. Asian shares were mostly lower Monday amid worries about trade tensions as the U.S. and China both started putting tariffs in motion. China and Hong Kong markets were closed for a national holiday. (AP Photo/Koji Sasahara) Koji Sasahara

Investeringsdirektør: - Man vet at risikoen er høyere

Børsene i Asia ser rødt mandag morgen.

Børsene i Asia faller mandag morgen.Investorer bekymrer seg for utviklingen i situasjonen mellom Kina og USA, og faren for full handelskrig mellom de to kjempene. - Frem til nå har det vært hypotetisk - grep har blitt tatt, toll kommer, og du må følge veldig veldig nøye med på hvordan det vil påvirke det du eier. Det er for mange ukjente faktorer akkurat nå for å være fryktelig spesifikk. Det man vet er at risikoen er høyere. Markedet vil ta noen forholdsregler, sier investeringsdirektør i Bank of Singapore, Johan Jooste, til Bloomberg News.De japanske markedene leder an nedturen, som ble ytterligere forsterket etter jordskjelvet i byen Osaka vest i landet mandag morgen.Nikkei faller 0,95 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 1,19 prosent.I Sør-Korea svekkes Kospi 1,22 prosent, Straits Times i Singapore er ned 1,66 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen i Australia derimot klatrer 0,29 prosent.Markedene i Kina og Hong Kong er mandag stengt som følge helligdager.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også