Jekker opp kursmålet på PGS

Nordea Markets oppjusterer kursmålet på Petroleum Geo-Services-aksjen grunnet bedrede markedsforhold. Pareto Securities tror høyere dagrater vil bli den neste verdsettelsestriggeren.

Nordea Markets oppjusterer kursmålet på Petroleum Geo-Services-aksjen til 43 kroner fra tidligere 40 kroner grunnet forventninger om bedrede markedsforhold, mens Pareto Securities mener høyere dagrater for kontraktseismikk vil bli den neste verdsettelsestriggeren i seismikkmarkedet.Det fremkommer av oppdateringer fra de to meglerhusene tirsdag, ifølge TDN Direkt. Nordea Markets bemerker seg at seismikkselskapets flåteutnyttelse var noe lavere enn estimatene i andre kvartal 2018, men meglerhuset mener investeringscaset i PGS i hovedsak dreier seg om forbedrede markedsforhold og høyere dagsrater.- Vårt langsiktige positive syn på aksjen er fortsatt intakt. Med den nåværende høye oljeprisen forventer vi økt investeringsaktivitet fra oljeselskapene, som ventes å øke etterspørselen etter PGS' seismikkskip, skriver Nordea.Pareto Securities mener den nåværende driften finner støtte i multiklientmarginene, men poengterer at kontraktseismikk er fordelaktig i et stramt marked.- Høyere dagrater for fartøyene vil bli den neste verdsettelsestriggeren, selvfølgelig er dette positivt for fartøyseiere som PGS, men det har også en indirekte effekt på multiklientbibliotekverdsettelse, skriver Pareto Securities.PGS-aksjen er i skrivende stund ned 1,64 prosent til 36,53 kroner.