Kjetil Holta sluker selskap

Holta Invest kjøper det svenske stålselskapet MPT. 

Børs

Kjetil Holtas investeringsselskap Holta Invest as kjøper det svenske metallselskapet MPT Sweden AB (MPT) fra oppkjøpsfondet Capman Buyout, ifølge en melding.MPT produserer metallpulver for sveise- og stålindustrien og eksporterer sine produkter over hele verden.- Vi er glade over å kunne gjennomføre oppkjøpet av MPT Sweden AB. MPT har en meget effektivt drift og har over årene bygget en solid global posisjon innenfor sin nisje. Selskapet har oppnådd en betydelig anseelse gjennom å tilby utmerket kvalitet og service til industrien.Det sier Dag Teigland, CEO i Holta Invest og styreleder i Nizi International. - MPT passer godt inn i våre metallaktiviteter i Nizi International konsernet. Et av selskapene i konsernet, Chemalloy, er en ledende leverandør av spesialmetallpulver til den nordamerikanske sveisebransjen, og oppkjøpet av MPT vil styrke vår globale posisjon innenfor denne nisjen. Oppkjøpet av MPT er derfor et viktig skritt i strategien om å utvikle Nizi konsernet mot mer verdiskapende aktiviteter for kundene, sier Teigland. Det er ikke oppgitt hva Holta har betalt for oppkjøpet. MPT hadde i 2017 en omsetning på 33 millioner euro, tilsvarende 315 millioner kroner. 

holta invest
Nyheter
Børs