Kraftig vekst for Finnair

Finnair frakter stadig flere passasjerer, og det siste året har bydd på en skikkelig "take off" på børsen". 

Børs

Flyselskapet Finnair opplevde en vekst i inntektsgivende passasjerkilometer (RPK) på 18,8 prosent i mai 2018 på årsbasis, ifølge ferske tall. Kapasiteten økte med hele 21,5 prosent noe som medførte en nedgang i kabinfaktoren på 1,8 prosentpoeng til 79,5 prosent. Totalt fraktet flyselskapet 1.146.300 passasjerer i måneden, noe som er 13,5 prosent flere enn i samme måned i fjor.  Les også: Norwegian fraktet nesten 3,5 millionerPå USA-rutene vokste passasjerantallet med hele 77,3 prosent som følge av flere flyvninger til Chicago, samt åpningen av en rute til San Francisco. Også Asia-rutene opplevde solid vekst. BørsvinnerSelv med en oljepris som er opp over 50 prosent det seneste året, har Finnairs markedsverdi gjort et betydelig hopp. Siden starten av juni i fjor har flyaksjen steget med hele 85 prosent på børsen i Helsinki. Tirsdag sluttet aksjen ned 2,8 prosent. Les også: Børsfest i luften

finnair
flyselskaper
trafikktall
Nyheter
Børs