Kutter kursmålet på Norwegian-aksjen

Men oppgraderer likevel sin anbefaling på flyselskapet.

Børs

DNB Markets oppgraderer sin anbefaling på Norwegian Air Shuttle fra selg til hold, melder TDN Finans.Kursmålet nedjusteres imidlertid fra 270 til 255 kroner.Ifølge nyhetsbyrået venter meglerhuset svake trafikktall for mai, knyttet til ekspansjon på langdistanse. De nedjusterer estimatene vesentlig for å reflektere nye anslag for drivstoffprisen, samt styrkeforholdet mellom den norske kronen og dollar.Årsaken til at aksjen nå løftes til hold, er at den for øyeblikket handles omtrent på nivå med DNBs verdsettelse. De påpeker dog at IAG kan "krystallisere" synergier, noe som støtter en verdsettelse over meglerhusets "sum of the parts". Det påpekes imidlertid at svake trafikktall kan gi IAG et incentiv til å vente på en bedre forhandlingsposisjon.Gitt stigende oljepris estimerer DNB ifølge TDN Finans videre at Norwegian vil trenge to milliarder kroner i egenkapital for å unngå å komme i brudd med låneforpliktelser i første kvartal 2019."Etter vårt syn ville en vellykket egenkapitalinnhenting ikke bare beskytte Norwegian som enkeltstående selskap i fremtiden, men også sende et klart signal til IAG om at aksjonærene har et langsiktig syn på forretningen, heller en den kortsiktige resultatskvisen knyttet til høyere drivstoffpriser" skriver meglerhuset.Norwegian stiger mandag formiddag 0,87 prosent til 254,60 kroner.

norwegian air shuttle
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse