Maaseide er milliardær: - Flaut å snakke om

De siste fem årene har Maaseide bygget opp et finansselskap som i dag har rundt fire milliarder kroner under forvaltning. Kraft Finans og Kraft Bank er det siste i rekken av satsinger.

Børs

Det startet med treningsstudioer, fortsatte med eiendom og nå er Maaseide blitt stor på finans. Konsernselskapet BFBK Holding som ble stiftet høsten 2016, fikk i fjor et resultat før skatt på 23 millioner kroner, og den bokførte egenkapitalen er på vel 400 millioner kroner i konsernspissen, skriver DN.- Jeg liker ikke å være stor i kjeften, selv om jeg er det av og til. Men jeg vil anslå den verdijusterte egenkapitalen til rundt én milliard kroner. Men dette er usikre tall, sier Maaseide til avisen.- Hvordan føles det å være milliardær?- Det tenker jeg ikke på. Det er flaut å snakke om. Jeg hadde idretten så lenge. Så startet jeg med business med middels utdannelse. Du kan vel si at jeg hadde 20 meter tillegg. Men jeg drar med meg et navn som er bra, sier han.Verdiene er ifølge avisen hovedsakelig knyttet til eierandelen i treningsselskapet Sats Elixia og eiendomsporteføljen. Maaseide anslår selv hans eierandel i Sats Elixia, som trolig selges neste år, til å være verdt rundt 325 millioner kroner, mens eiendomsporteføljen er verdt i overkant av 400 millioner kroner. 

bjørn maaseide
Nyheter
Børs