Meglerhus jekker opp Kongsberg Gruppen

Kursmål og anbefaling oppjusteres.

Børs

DNB Markets har tatt anbefalingen på Kongsberg Grupppen opp fra Hold til Kjøp med et 12-måneders kursmål oppjustert fra 200 til 210 kroner pr aksje.«Etter på grunnlag av fredagen kontraktannonsering å ha løftet EBITDA-estimatene i Kongsberg Gruppen med 3-5 prosent for 2019-2020, verdsettes aksjen i markedet med en EV/EBITDA på 9x basert på våre forventninger for 2019. Sammenlignbare aktører innen forsvarsindustrien verdsettes av markedet på tilsvarende 11.6x. I et langsiktig perspektiv er det etter vårt syn et betydelig potensial for at denne avtalen vil kunne fungere som en døråpner de neste årene», skriver meglerhuset i sin begrunnelse. Kursen stengte fredag opp rundt 6 prosent til 183,20 kroner.

dnb markets
kongsberg gruppen
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse