Milliardkontrakt til Nel

- Har aldri vært signert en større avtale, sier konsernsjef Jon André Løkke.

Nel har fått en kontrakt for levering av 448 elektrolyseanlegg og tilhørende drivstoffutstyr til Nikola Motor Company.Dette er en del av Nikolas utvikling av en hydrogenstasjoner infrastruktur i USA for lastebiler og personbiler.Nel skriver at dette er en kontrakt verdt flere milliarder koner, som sikrer distribusjon fra 2020. - Vi er utrolig stolte over å kunngjøre denne elektrolyserekontrakten med Nikola, sier konsernsjef i Nel, Jon André Løkke.- Kontrakten på flere milliarder kroner er med god margin den største kontrakten for elektrolysører og fyllestasjoner noensinne, slår Løkke fast. Kontrakten inkluderer en initiell ordre for pre-engineering for rundt 1,5 millioner dollar, hvor Nel vil utvikle stasjondesign, inkludert elektrolyser, spesielt tilpasset rask fylling av Nikola-lastebiler.Tidligere i mai annonserte Nikola at Anheuser-Busch bestilite opp til 800 hydrogen-elektriske semitrailere. For å støtte denne flåten må Nikola og Nel bygge rundt 28 stasjoner. Selskapet skriver i meldingen at denne ordren vil ha et omsetningspotensiale på mer enn 500 millioner kroner.- Dette er en kontrakt med volum mange ganger større enn den årlige produksjonskapasiteten på Notodden. Vi har ikke nådd en konklusjon om utvidelse for å betjene denne ordren, men vi vil realisere våre planer om å gjøre Notodden til verdens største elektrolyseutstyrfabrikk, og sikter på kostnadsreduksjoner på rundt 40 prosent, forteller konsernsjefen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også