Da Øystein Stray Spetalen gjorde opp status etter fjoråret, var det med et overskudd på 108 millioner kroner, en bokført egenkapital på 1,9 milliarder, hvorav over 1,4 milliarder i banken, null langsiktig gjeld og bare 25 millioner i kortsiktig gjeld, sriver Finansavisen.- Vi sitter med en meget god cashbeholdning, sier Martin Nes til avisen.
 Nedbetalte gjeld- Vi har ikke gjeld i konserntoppen. Det er vi veldig opptatt av. Det finnes gjeld nede i investeringene våre, men i Ferncliff tar vi ikke risiko, sier Martin Nes, daglig leder i Øystein Stray Spetalens hovedselskap, Ferncliff, til avisen.Da duoen i fjor fikk 150 millioner kroner i form av kapitalnedsettelse fra Hæhre og Saga Tankers gikk alle pengene til å kvittere ut gjelden.De startet dog fjoråret med 181 millioner i kortsiktig gjeld samt en langsiktig gjeld på 20 millioner. Heller ikke det var all verden, men da hadde Øystein Stray Spetalen prioritert utbetaling til seg selv gjennom et utbytte på 300 millioner kroner.I år har han valgt ikke å ta ut utbytte i det hele tatt, og dermed har hele kontantstrømmen gått til nedbetaling av gjeld i stedet.Skrev opp Self StorageFjoråret ble nok et jobbeår for Spetalen. Riktignok doblet han overskuddet fra 56 til 107,8 millioner, men Spetalens investeringer kaster normalt mer av seg enn det, skriver Finansavisen.- Vi hadde ingen store realisasjoner. Det var et år på det jevne, sier Nes.Av det som bidro var Self Storage Group der Spetalens eierandel gikk fra 41 til 26 prosent i forbindelse med børsnoteringen.- Vi har ikke solgt så mye som en aksje. Vi har kjempetro på selskapet. Det er meget interessant, sier Nes.Som tilknyttet selskap bokførte Spetalen en kombinasjon av resultatandel og oppjustering av verdi som følge av emisjon, hvilket totalt bidro med 45 millioner kroner.Oljeanalytiker innSpetalen har ikke gjort de store grepene hittil i år heller. Det han har gjort, er derimot å sette inn oljeanalytikeren Torbjørn Kjus som sjef i Vistin Pharma. Det betyr en retningsforandring i selskapet da Kjus ikke er kjent for stor farmasiinteresse.