Nasdaq suste til rekord

Trader James Dresch works on the floor of the New York Stock Exchange, Thursday, Feb. 15, 2018. Stocks are opening higher on Wall Street after several U.S. companies reported solid results. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

Men Dow Jones «fikk bank».

De amerikanske børsene utviklet seg blandet torsdag.Dow Jones falt 0,1 prosent til 25.175,31, Nasdaq steg 0,85 prosent til 7.761,04, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 0,25 prosent til 2.782,49Nasdaq satte dermed ny sluttrekord, og ny intradag all-time high lyder på 7.768,60.Rally på kjempebudFacebook, Netflix og Alphabet var blant vinnerne på Nasdaq, mens Twenty-First Century Fox steg 2,3 prosent til 44,42 dollar etter Comcasts kjempebud på 65 milliarder dollar for flere store divisjoner av mediagiganten.Budet toppet Disneys på 52,4 milliarder dollar. Comcast klatret 4,6 prosent til 33,82 dollar, mens Disney endte opp 2,3 prosent til 108,75 dollar.- Jeg tror dette virkelig er deres sjanse til å gjenskape et selskap som ligner på Disney, sier BTIG-analytiker Rich Greenfield til CNBC.Comcast-budet kom dagen etter at en domstol godkjente AT&Ts oppkjøp av Time Warner . De to steg hhv. 0,9 prosent til 32,52 dollar og 0,8 prosent til 98,77 dollar.Bankaksjer sørget for å sende Dow Jones i rødt.J.P. Morgan Chase falt 1,8 prosent til 108,03 dollar, men også Goldman Sachs, Bank of America og Morgan Stanley endte ned.Venter med renterBanker falt etter uttalelsen fra Den europeiske sentralbanken om at styringsrentene ventes å holde seg på dagens nivåer minst gjennom sommeren 2019.Pengemarkedene har nå kuttet sine forventninger til renteøkninger det neste året, og euroen svekket seg kraftig utover ettermiddagen europeisk tid.Videre trapper sentralbanken ned dagens obligasjonskjøpsprogram fra 30 til 15 milliarder euro fra og med oktober, før de ventes avsluttet ved utgangen av desember.På makrofronten i USA knallet den kjempeviktige detaljhandelen til , og jobless claims kom også inn bedre enn ventet.


Les også