Nervøse Asia-børser

Investorene leter etter retning.

Asiatiske børser utvikler seg blandet fredag.Investorene stålsetter før USAs forventede bekreftelse av Kina-toll .I Shanghai faller large cap-indeksen CSI 300 0,8 prosent, mens Shanghai Composite-indeksen trekker ned én prosent.I Hong Kong er Hang Seng ned 0,1 prosent.I Tokyo stiger Nikkei 0,3 prosent til 22.815,80, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,1 prosent til 1.785,72.Olje, kull og farmasi trekker opp.Banker får bankI Sør-Korea faller Kospi-indeksen 0,5 prosent, tynget av finansaksjer.Bankaksjer ble straffet også på Wall Street i går, etter uttalelsen fra Den europeiske sentralbanken om at styringsrentene ventes å holde seg på dagens nivåer minst gjennom sommeren 2019.Pengemarkedene kutter nå sine forventninger til renteøkninger det neste året. Euroen svekket seg kraftig utover dagen i går, og holder stand mot dollaren fredag. I morgentimene står EURUSD i 1,1573.«Down under» viser dog Sydney-børsen friske takter, med en oppgang på 1,3 prosent.Asia-oversikten her.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også