NY Times: Facebook har delt brukerdata med kinesiske selskaper

Facebook erkjenner å ha delt brukerdata med kinesiske selskaper, deriblant Huawei, som USA anser som en sikkerhetstrussel, ifølge The New York Times.

Børs

I tillegg til Huawei opplyser Facebook at Lenovo, Oppo og TCL er blant de 60 selskapene de har delt brukerdata med, ifølge avisen.For noen av selskapene skal samarbeidet ha begynt allerede i 2007, og den delte informasjonen inkluderer blant annet utdannings- og arbeidshistorikk, sivilstatus og ulike ting brukerne har likt på Facebook.Facebook har ikke besvart NY Times' forespørsel om en kommentar til saken. Det er ikke kjent om informasjonen er misbrukt på noe vis.Huawei er av amerikansk etterretning ansett som en sikkerhetstrussel. Ifølge NY Times planlegger Facebook å avslutte samarbeidet med selskapet allerede denne uken.(©NTB)

facebook
kina
huawei
new york times
Nyheter
Børs