Nyhet sender aksje til topps

Børs

Oslo Børs holder seg på minus-siden torsdag.Klokken 12:00 står hovedindeksen i 873,77, ned 0,80 prosent. Det er hittil omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 1.629 millioner kroner. Utviklingen skjer i kjølvannet av oppgang i New York  i går, og mer blandede Asia-børser  tidligere i dag.Øyner en løsning i handel- Signalene fra verdens finansmarkeder er svakt positive torsdag, iallfall slik vi tolker dem, skriver analysesjef Roger Berntsen  i Netfonds torsdag morgen.Stemningen har roet seg etter at frykten for handelskrig eskalerte tidligere denne uken, og sendte børsene markant ned.- Så langt er det vi faktisk har sett ikke en handelskrig, men handelstrefninger. Vårt basisscenario er at forhandlinger vil gjenopptas tidlig i juli, etter noe mer smisking med hjemlige publikum. Dette vil til slutt føre til en løsning før tollen iverksettes. Aksjemarkedene vil hente seg inn som respons på dette, skriver sjeføkonom Shane Oliver i AMP Capital ifølge CNBC i et notat.OPEC-deal nærmer seg?Faller i oljeprisene forsterker seg. Brent-oljen faller 1,81 prosent til 73,39 dollar fatet, ned fra rundt 75,40 dollar fatet da børsen stengte i går.WTI-oljen går tilbake 1,51 prosent til 64,74 dollar fatet.Reuters viser til signaler fra Iran om at landet kan være med  på en liten produksjonsøkning fra OPEC+ (OPEC pluss i hovedsak Russland).Dette åpner ifølge nyhetsbyrået for at enighet kan oppnås i løpet av morgendagens OPEC-møte.- Det blåser en troens vind over at denne avtalen vil gå gjennom. Vi venter at OPEC og Russland gradvis vil bringe olje tilbake til markedet innen neste år, og kompensere for mesteparten av tilbudsforstyrrelsene i Venezuela, skriver meglersjef for Asia-Pacific i Singapore-baserte OANDA, i et notat.Delegater kjent med samtalene forteller ifølge Bloomberg at Saudi-Arabia foreslår en plan der OPEC+ vil øke produksjonen med rundt 600.000 fat per dag.Telenor i rødt etter botPå Oslo Børs faller Equinor 1,31 prosent til 210,90 kroner. Ellers i olje trekker DNO ned 2,62 prosent til 13,72 kroner.Telenor faller 1,24 prosent til 167,25 kroner etter kjempebot fra Konkurransetilsynet . Selskapet regner med å påklage vedtaket.Bank Norwegian har forlenget lisensavtale med Norwegian  for ti nye år. Morselskapet Norwegian Finans Holding stiger 2,15 prosent til 90,15 kroner. DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling .Norwegian er opp 0,07 prosent til 274,60 kroner. Utbytteaksje i tetenVinnerlisten toppes av Aqualis etter utbetaling av ekstraordinært utbytte , som er opp 13,41 prosent.Styret vurderer det slik at selskapet etter utbetalingen har nok penger til vekst og potensielle investeringer.På plassen bak finner vi River iGaming, som spretter opp 7,69 prosent til 28 kroner på Merkur Market.Techstep er opp 1,29 prosent til 3,15 kroner etter å ha slukt svensk selskap .I toppen av taperlisten finner vi Høland og Setskog Sparebank, ned 10,31 prosent til 87 kroner.EMGS var onsdag ute med forventninger om høyere inntekter, men faller torsdag tilbake 8,13 prosent. 

Nyheter
Markedskommentarer
Børs