Opptur på Asia-børsene

Fredagens positive stemning på Wall Street løfter Asia-børsene.

Shizuo Kambayashi
Børs

I kjølvannet av oppturen på Wall Street fredag, som følge av at amerikanske jobbtall for mai kom inn mye sterkere enn ventet, klatrer børsene i Asia mandag morgen.I Japan stiger Nikkei 1,42 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,45 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer 0,22 prosent, og Hang Seng i Hong Kong styrkes 1,30 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,20 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,49 prosent, mens Straits Times i Singapore klatrer 0,90 prosent.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,39 prosent til 76,49 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,15 prosent til 65,71dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.

asia-børsene
nikkei
topix
shanghai composite
hang seng
Nyheter
Markedskommentarer
Børs