Oslo Børs åpner ned

Biomarinselskap stiger kraftig på nyhet, mens Norwegian går tilbake etter gårsdagens børsfest.

Etter 10 minutters handel står hovedindeksen 884,39, ned 0,48 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 546 millioner kroner.USAs president Donald Trump truer Kina med å innføre en ny toll på kinesiske varer til en verdi av rundt 1.600 milliarder kroner. Kina kaller det «utpressing».- Om Kina øker sine toller enda en gang, vil vi møte det med å innføre ytterligere toll på varer til en verdi av 200 milliarder dollar, sier Trump i en pressemelding mandag.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,86 prosent til 74,69 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,94 prosent til 65,23 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,41 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oppmerksomheten i oljemarkedet er ifølge TDN Direkt fremdeles rettet mot møter i Wien denne uken mellom Opec-land samt land utenfor Opec som er med på den eksisterende produksjonskuttavtalen.Mandag steg prisene etter at Bloomberg publiserte en artikkel om at Opec, ifølge ikke-navngitte kilder, diskuterer en produksjonsøkning på 300.000-600.000 fat per dag de kommende månedene.I helgen sa Iran at Venezuela og Irak vil være med på å blokkere et forslag om å øke oljeproduksjonen som støttes av Saudi-Arabia og Russland når Opec-landene og deres samarbeidsland møtes i Wien denne uken.Greg McKenna, sjefstrateg i AxiTrader, mener at oljemarkedet vil være volatilt denne uken, ifølge Reuters.Equinor/Scatec SolarScatec Solar har sammen med Equinor signert avtale med det portugisiske selskapet Martifer Renewables for kjøpet av prosjektet Guanizuil IIA med kapasitet på 117 megawatt i San Juan, nordvest i Argentina.Prosjektselskapet har en 20 års PPA med CAMMESA (The Argentinian Wholesale Power Market Administrator) med en fast pris på om lag 50 dollar per megawatt-time.Scatec vil, i et 50/50 joint venture med Equinor, bygge og eie kraftstasjonen i Argentina.Investeringskostnadene for prosjektet er anslått til 95 millioner dollar, og blir finansiert med 40 prosent egenkapital (50 prosent hver av partnerne) og 60 prosent gjennom et mellomfinansierslån fra Equinor til konsortiet.Equinor faller 0,37 prosent til 214,30 kroner, mens Scatec Solar stiger 0,68 prosent til 59,50 kroner.Hofseth BiocareHofseth Biocare har engasjert SpareBank 1 Markets for å hente 120-140 millioner kroner gjennom en rettet emisjon.Selskapet vil øke kapasiteten på produksjonsanlegget i Midsund for å optimalisere produksjonsprosessen og imøtekomme økt etterspørsel etter produktene.Noteringskursen er satt til 2,25 kroner per aksje og investorene har forpliktet seg til en minimumstegning på 120,4 millioner kroner, som for øvrig inkluderer omgjøring av gjeld på cirka 65,8 millioner.Aksjen er opp 7,0 prosent til 2,14 kroner.NorwegianTidligere mandag meldte det tyske flyselskapet Lufthansa at det er i samtaler med Norwegian om et mulig oppkjøp, ifølge Lufthansa-sjef Carsten Spohr til Süddeutschen Zeitung.Aksjen steg hele 10,13 prosent mandag på nyheten. Konsernsjef Bjørn Kjos bekreftet mandag ettermiddag dialog med Lufthansa.- Jeg vet at de har vært i samtaler med de rådgiverne vi har. Jeg har selv snakket mange ganger med Carsten Spohr (Lufthansa-sjefen, journ.anm), han er en veldig hyggelig kar, han. Jeg har sms-et med ham, så jeg vet at de har vært i kontakt, sier Kjos til NRK, som holder kortene tett til brystet.Aksjen er i skrivende stund ned 1,31 prosent til 270,40 kroner.Next BiometricsForeløpige tall viser at Next Biometrics har mottatt tegning for 6.687 aksjer i selskapets reperasjonsemisjon.Det ble tilbudt opptil 200.000 nye aksjer i emisjonen, med en tegningskurs på 42 kroner per aksje.Aksjen er ned 0,53 prosent til 37,50 kroner.AkastorAkastor har inngått en avtale med Mitsui & Co (Mitsui) og Mitsui O.S.K. Lines (MOL) for 50 prosent av aksjene i AKOFS Offshore for å etablere et joint venture-eierskap.Mitsui og MOL vil begge kjøpe 25 prosent av aksjene i AKOFS Offshore fra Akastor for 142,5 millioner dollar, mens gjenværende 50 prosent vil fortsatt være eiet av Akastor.Akastor faller 1,35 prosent til 17,60 kroner.