Oslo Børs åpner opp

Nyheter sender fire aksjer opp på Oslo Børs.

Børs

Oslo Børs stiger i åpningen mandag.Etter drøye 20 minutters handel står hovedindeksen i 882,24, opp 0,19 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 423 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,07 prosent til 76,74 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,06 prosent til 65,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,72 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen faller dermed litt tilbake mandag morgen. Årsaken er ifølge TDN Finans produksjons- og lagertallene fra USA i forrige uke, samt forventninger om økt tilbud fra Opec.Ifølge den ukentlige oljeriggtellingen til Baker Hughes steg antallet amerikanske oljerigger med 2 rigger i uken som endte 1. juni, til et totalt antall på 861 rigger. Antallet amerikanske oljerigger er nå på det høyeste nivået siden mars 2015."Råolje fortsatte under press samtidig som markedet fortsatt var fokusert på diskusjonen mellom Opec-medlemmene om hvorvidt de bør øke produksjonen senere i år. Dataene fra USA tegnet også et dystert bilde. Råoljeproduksjonen steg til nye rekorder, mens boreaktiviteten tok seg opp igjen", skriver meglerhuset ANZ, ifølge nyhetsbyrået.Torsdag forrige uke rapporterte statistikkfløyen til amerikanske energimyndigheter (EIA) at amerikansk råoljeproduksjon steg til 10,47 millioner fat per dag i mars.Equinor stiger 0,28 prosent til 216,50 kroner.Avgjort søksmålQuesterre Energy har benyttet en intensjonsavtale med et senior lete- og produksjonsselskap for å avgjøre rettstvisten og anskaffe alle selskapets eiendeler i St. Lawrence Lowlands .Selskapet melder at de etter dette vil bli operatør på Lowlands-områdene, og vil anskaffe leierettighetene til 753.000 netto acres i Lowlands, samt relaterte brønner, utstyr, geologiske og geofysiske data, i tillegg til en rekke andre eiendelerAksjen klatrer etter nyheten 13,01 prosent til 6,50 kroner. Ny COOPolarcus har ansatt Lars Oestergaard som ny driftsdirektør (COO) med umiddelbar effekt.Aksjen er opp 5,05 prosent til 2,495 kroner.Ut av styretSeaBird Exploration innkaller til ekstraordinær generalforsamling i den kypriotiske hovedstaden Nicosia 20. juni for å gjøre endringer i styret. Arne Helland og Stig Myrseth ønsker å fratre. Nominasjonskomiteen foreslår at Dag Fredrik Arnesen og Ketil Nereng går inn som nye styremedlemmer og at Heidar Engebret blir styrleder i selskapet frem til den ordinære generalforsamlingen i 2019. Aksjen stiger mandag morgen 5,36 prosent til 0,2065 kroner.Tildelt kontrakterScanship Holding har, med Scanship AS, ifølge en melding blitt tildelt kontrakter av AkvaFuture AS for prosessering og tørking av slam fra sjøbaserte oppdrettsanlegg med lukkede merder.- Dette er virkelig et gjennombrudd for Scanship, sier konsernsjef i Scanship, Henrik Badin.Scanship-aksjen er opp 3,93 prosent til 4,50 kroner.Fersk oppdateringBerGenbio presenterte lørdag foreløpig data fra sin fase II-studie av det AXL-hemmende legemiddelet Bemcentinib i forbindelse med årsmøtet i American Society of Clinical Oncology (ASCO).I tillegg melder selskapet at den nasjonale forskningsetiske komité for medisin og helsefag (NEM) har gitt sin godkjenning for kliniske forsøk knyttet til ikke-småcellet lungekreft.Aksjen faller imidlertid 2,31 prosent til 50,80 kroner.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs