Oslo Børs åpner opp

Oslo Børs bikker 900 poeng og stiger mot ny rekord. Én aksje går til værs etter oppdatering, mens Norsk Hydro faller hardt etter å ha fått avvist anke.

Etter 15 minutters handel står hovedindeksen 902,05 opp 0,24 prosent.I løpet av åpningsminuttene var indeksen oppe i 902,13, som er ny intradag all-time high. Det er hittil omsatt aksjer for 471 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,37 prosent til 76,74 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,53 prosent til 66,45 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,83 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møtes i dag i Singapore, der målet er å løse opp i den spente situasjonen på Korea-halvøya, ifølge TDN Direkt.Et positivt utfall vil trolig redusere den geopolitiske risikoen i markedene.Det er imidlertid verdt å merke seg at de seneste meldingene om produksjonsøkning fra Russland og Saudi-Arabia peker mot lavere oljepriser.Iraks oljeminister Jabar al-Luaibi uttalte mandag at oljeprisene trenger videre støtte og at produsenter ikke burde overdrive oljemarkedets behov for mer tilbud, ifølge Financial Times.- Dette kan forårsake store skader i de globale markedene, sier al-Luaibi til avisen.Ifølge Equinor vil en omlegging til elektrifisering fra land kunne kutte CO₂-utslippene fra Troll C og Sleipner-området med over 600.000 tonn årlig.Selskapet jobber nå sammen med sine partnere med å se på muligheten for å elektrifisere Troll C og Sleipner feltsenter med den tilknyttede Gudrun-plattformen i Nordsjøen.Equinor faller 0,23 prosent til 217,90 kroner.Nordic NanovectorI en oppdatering tirsdag går det frem at amerikanske helsemyndigheter (FDA) har gitt Nordic Nanovectors Betalutin "fast track"-betegnelse for pasienter med tilbakeslag eller "refractory" follikulært lymfom etter minst to tidligere systemiske terapier. "Fast track" er en prosess utviklet for å lette utviklingen og fremskynde gjennomgang av medisiner for å behandle alvorlige sykdommer og fylle et ufullstendig medisinsk behov. Aksjen spretter opp 14,59 prosent til 59,30 kroner, og topper i skrivende stund vinnerlisten.Norsk HydroInformasjonsdirektør Halvor Molland i Norsk Hydro bekrefter at selskapet i går kveld ble kjent med at det hadde kommet en avgjørelse i én av flere rettsprosesser i Brasil. De bruker nå tid på å se på avgjørelsen.- Dialogen fortsetter og prosessen går videre, sier Molland til E24 .Driften ved Norsk Hydros alumina-anlegg Alunorte i Brasil har etter pålegg fra lokale myndigheter gått for halv fart siden det lokale drikkevannet ble forurenset etter et ekstremt regnvær i februar.Norsk Hydro er ned 1,88 prosent til 53,24 kroner.NorwegianNorwegian har i en oppdatering mandag gjentatt at selskapet har mottatt henvendelser fra flere parter som har uttrykt foreløpig interesse i aksjekjøp, fusjoner, strukturelle transaksjoner, finansiering av selskapet og ulike former for operasjonelt og økonomisk samarbeid.Per i dag har ikke Norwegian inngått noen avtaler eller spesifikke samtaler relatert til inngående interesse, men søker videre informasjon og avklaringer innen en rekke områder for å kunne evaluere slike forslag.Finanstilsynet har også godkjent prospektet knyttet til sin varslede emisjon. Norwegian letter 3,22 prosent til 253 kroner, og er den nest mest omsatte aksjen på Oslo Børs.YaraDNB Markets vier Yara litt oppmerksomhet i dagens aksjerapport.- Etter en kursnedgang i perioden fra inngangen av året og halvveis inn i april, har aksjen hentet opp igjen noe av det tapte terrenget. Selskapet annonserte forrige uke en prisøkning på sine produkter, og vi venter en tilstramning i ureamarkedet fra 2. halvår 2018. Sesongmessig kan vi allerede i år ha passert bunnen for prisene, skriver meglerhuset.Yara er opp 0,33 prosent til 362,30 kroner.Hexagon CompositesHexagon Composites vil levere komprimerte hydrogentanker for serieproduksjon av brenselcellebiler (FCEV) som skal lanseres av en bil-OEM.Den samlede verdien av utviklingen og serieproduksjonen opplyses til 120-150 millioner dollar.Aksjen er opp 6,14 prosent til 26,80 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker