Oslo Børs åpner opp

Biotek-aksjen topper vinnerlisten etter oppdatering. 

«De asiatiske børsene endte svakt ned i natt, mens indeksene i USA falt mellom en og to prosent mandag kveld. Det eneste lyspunktet er oljeprisen som har steget markert fra gårsdagens nivåer (1,2 dollar). Normalt sett skal høyere oljepris bidra positivt for Oslo børs, da oljesektoren er den største enkeltsektoren», skriver analysesjef i Netfonds Roger Berntsen i morgenrapporten.Hovedindeksen åpnet opp i åpningsminuttene, men etter 20 minutter har indeksen snudd ned.Hovedindeksen står nå i 869,51, ned 0,02 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 305 millioner kroner.OljeprisenOljeprisen handles stabilt i morgentimene tirsdag.Brent-oljen er tirsdag morgen opp 0,16 prosent til 74,85 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,44 prosent til 68,38 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,04 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Tradere sier til Reuters at prisoppgangen i hovedsak er drevet av usikkerhet knyttet til Libyas oljeeksport. Styrker øst i landet, ledet av kommandør Khalifa Haftar, har gitt kontroll over oljehavner til en separat enhet kalt «National Oil Corporation» (NOC), som ikke er det statseide selskapet med samme navn.Kommandøren sier det statlige NOC ikke vil få lov til å håndtere olje mer, melder Reuters.Ellers absorberer oljemarkedet i disse dager hva den reelle effekten av Opec/ikke-Opecs beslutning om å øke produksjonen med 1 million fat pr dag blir.Equinor, operatør for utvinningstillatelse 120, har boret en tørr brønn, undersøkelsesbrønn 34/8-19 S, ved Visund-feltet i den nordlige delen av Nordsjøen.Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i nedre jura reservoarbergarter i Cookformasjonen, og i øvre trias reservoarbergarter i Statfjordgruppen.Brønn 34/8-19 S ble boret til 6100 meter målt dyp, og et vertikalt dyp av 3137 meter under havflaten og ble avsluttet i Amundsenformasjonen i nedre jura.Equinor stiger 0,48 prosent til 210,20 kroner.Ellers i olje stiger Aker BP 1,0 prosent til 303 kroner, og Interoil Exploration & Production klatrer hele 6,20 prosent til 6,36 kroner. DNO er opp 1,68 prosent til 14,20 kroner.BerGenBioBergenbio har ifølge en melding nådd første effektivitetspotsensial i pre-klinisk forsøk av Phase II-studien for bemcentinib. Det dreier seg om et nytt potensielt behandlingsregime for avansert lungekreft.Det pre-kliniske forsøket er gjort i samarbeid med Merck & Co.Aksjen er opp 6,55 prosent til 42,30 kroner.Incus InvestorKonsernsjef Bjørn Torkildsen i Incus Investor fratrer stillingen sin i selskapet, med virkning fra 1. juli 2018.Styreleder Dag Schjerven vil fungere som midlertidig konsernsjef frem til en ny person er ansatt, og styret igangsetter en rekrutteringsprosess for ny toppsjef.Aksjen er ned 2,65 prosent til 1,10 kroner.