Oslo Børs med ny rekord

Hovedindeksen på Oslo Børs endte mandag opp 0,68 prosent og til ny all time-high.Den nye rekordnoteringen er dermed på 899,91 og ny intradag all-time high ble 900,64.To aksjer steg til ny all-time high, mens en aksje falt til ny all-time low.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for totalt 4.201 millioner kroner. OljeprisenBrent-oljen er mandag ettermiddag ned 0,31 prosent til 76,22 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,23 prosent til 65,59 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,83 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisene har ifølge TDN Finans fortsatt fallet over helgen, etter at det mot slutten av uken kom meldinger om at Saudi-Arabia og Russland har økt oljeproduksjonen.Før helgen uttalte saudiarabiske myndighetspersoner at landet den seneste måneden har økt oljeproduksjonen med 100.000 fat pr dag, samt at landet kan øke produksjonen med ytterligere 100.000 fat pr dag.Landet øker ifølge nyhetsbyrået produksjonen i forkant av Opec-møtet som vil holdes 22. juni, der blant annet produksjonskuttene skal diskuteres.I tillegg har også Russland økt oljeproduksjonen, og landet produserte 11,1 millioner fat pr dag tidlig i juni, opp fra rett under 11,0 millioner fat pr dag for mesteparten av mai.Ellers tynges også oljeprisene av Baker Hughes' seneste riggtelling, som viste at antall rigger i USA steg med to enheter til 1.062 i uken frem til 8. juni.Equinor steg 0,78 prosent til 218,40 kroner. Jefferies har forøvrig oppgradert anbefalingen på Equinor-aksjen til hold fra underperform, ifølge TDN Direkt.Fyker videre oppInterOil var børsvinner fredag med en oppgang på 27,2 prosent etter å ha inngått forlik i Colombia . Mandag fortsetter oppgangen, og aksjen ble dagens vinner etter en oppgang på 28,64 prosent til 5,66 kroner.Selskapet har mandag morgen også lagt frem tall som viser at selskapets produksjon økte til 2.276 fat olje per dag i mai, opp fra 2.159 fat per dag måneden før.Polarcus100 prosent av Polarcus sin flåte er booket i andre kvartal 2018. Polarcus opplyser samtidig at 90 prosent av flåten er booket i tredje kvartal, mens statusen for årets siste kvartal er 65 prosent. Det skriver selskapet i presentasjonsmaterialet fra EAGE Conference & Exhibition i København. Aksjen endte opp 1,79 prosent til 2,84 kroner. Subsea 7Subsea 7 har blitt tildelt EPCI-kontrakt av Shell, ifølge en melding.Den omfatter fabrikasjon av to rørledninger som inneholder strømningsrør og kontrollsystemer, samt styringssystemer.Selv om noen sum ikke er oppgitt, mener senioranalytiker Sondre Stormyr i Danske Bank Markets at kontraktsverdien er på 125-175 millioner dollar, tilsvarende minimum rundt 1 milliard.Aksjen steg 1,68 prosent til 126,75 kroner. QuesterreLedelsen i oljemyggen inviterer nå aksjonærene til en statusoppdatering i Oslo etter forrige ukes "bumpy ride".Samtidig har Sparebank 1 Markets nå nedjustert kursmålet på Questerre Energy fra 12 til 6 kroner, melder TDN Finans.Ifølge nyhetsbyrået skrev analytiker Teodor Sveen-Nilsen i oppdateringen som ble publisert fredag at annonseringen fra myndighetene i Quebec relatert til fracking utgjør en risiko for olje- og gassindustrien i Quebec, og dermed også for Questerre.Questerre-aksjen svekket seg 3,50 prosent til 3,86 kroner. NorwegianNorwegian har i en oppdatering mandag gjentatt at selskapet har mottatt henvendelser fra flere parter som har uttrykt foreløpig interesse i aksjekjøp, fusjoner, strukturelle transaksjoner, finansiering av selskapet og ulike former for operasjonelt og økonomisk samarbeid.Per i dag har ikke Norwegian inngått noen avtaler eller spesifikke samtaler relatert til inngående interesse, men søker videre informasjon og avklaringer innen en rekke områder for å kunne evaluere slike forslag.Finanstilsynet har også godkjent prospektet knyttet til sin varslede emisjon. Norwegian endte dagen opp 0,82 prosent til 245,30 kroner. Scottish Salmon Company og Scatec Solar steg til ny all-time high, mens I.M. Skaugen falt til ny all-time low.