Overfører milliarder til døtrene

Børs

Else Marie Mustad (67) og ektemannen Ebbe Carl Axel Ebbesøn Astrup (76) overtok investeringsporteføljen som lå i verdens største fiskekrokprodusent Mustad da selskapet ble fordelt blant familiemedlemmene i 1997, skriver DN.Ifølge papirer sendt inn til Brønnøysundregistrene deles nå det felles familie-eierskapet foreldrene har hatt med sine to døtre opp, og døtrene tar selv kontrollen.Døtrene Agnes E. Astrup Mellbye (38) og Else K. Astrup Petterøe (43) får nå overført mesteparten - hele 98 prosent - av de reelle verdiene i selskapet til et selskap de to eier i fellesskap. Disse verdiene er anslått til en verdi på 2,77 milliarder kroner per årsskiftet, ifølge DN.- Det er rent familieanliggende og er blitt planlagt lenge, sier Ebbe Carl Axel Ebbesøn Astrup til avisen.DN har vært i kontakt med Else K. Astrup Petterøe, som ikke ønsker å kommentere saken. Det har heller ikke lyktes å få en kommentar fra Agnes E. Astrup Mellbye.

Nyheter
Børs