PANG: To aksjer hoppet 66 prosent

Mange investorer kan se tilbake på en finfin mai-måned.

Børs

Kalenderen viser 1. juni, og selv om Oslo Børs har lagt bak seg en brukbar måned med en oppgang på 1,48 prosent, finner vi flere aksjer som har hatt en imponerende kursutvikling.Øverst på vinnerlisten finner vi John Fredriksens Seadrill som klatret hele 66,42 prosent i løpet av den siste måneden, etterfulgt av Crayon Group Holding som ar opp 66,13 prosent.Det betyr at de to aksjene har gått henholdsvis 78,44 prosent og 43,36 prosent hittil i år.Onsdag i forrige uke ble det meldt at Crayons konkurrent SoftwareOne kjøpte rundt tre millioner Crayon-aksjer, og dermed eier 8,9 prosent av selskapet. Analytiker Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets skrev i en oppdatering at det nå er rimelig å si at Crayon er i spill, ifølge TDN Direkt. Høyt oppe på vinnerlisten finner vi også Saferoad Holding som har lagt på seg 51,75 prosent den siste måneden.I midten av mai kunne vi lese at FSN Capital byr 30,10 kroner pr aksje for Saferoad.  Det betyr at selskapet prises til 2.067 millioner kroner. Budet tilsvarte en premie på 51 prosent i forhold til sluttkurs dagen før. Et enstemmig styre anbefaler salg av selskapet. Blant mai-vinnerne finner vi også Prosafe, Panoro Energy, Polarcus og SeaBird Exploration som er opp henholdsvis 49,40 prosent, 40,45 prosent, 40,14 prosent og 40,06 prosent.

seadrill
john fredriksen
crayon group holding
saferoad holding
Nyheter
Børs