Pilene peker markant oppover på Oslo Børs fredag morgen.Hovedindeksen står i skrivende stund (09:37) i 883,15, etter en oppgang på 0,91 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 563 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet avi går og tidligere i dag, etter at landet torsdag tok grep for å redusere restriksjoner på utenlandske investeringer i sektorer som bank.Dette er ifølge Wall Street Journal i et forsøk på å være en mer attraktiv destinasjon for internasjonale selskaper i forkant av en potensiell handelskrig med USA.Børsrally, oljen i rødtToneangivende Europa-børser trekker markant oppover.Tyske DAX stiger 1,1 prosent, selv etter svake tall for detaljhandelen. Disse viste 2,1 prosent fall fra april til mai, mot ventet 0,5 prosent nedgang. Samtidig steg landets importpriser 1,6 prosent i mai, mot ventet 1,1 prosent oppgang.Franske CAC 40 er opp 1,2 prosent.Oljeprisen faller litt tilbake fredag morgen.Brent-oljen er ned 0,2 prosent til 77,69 dollar fatet, som er noe under nivåene ved stengetid i går.WTI-oljen faller 0,4 prosent til 73,19 dollar fatet.Oljemygg i teten etter oppkjøpEquinor stiger 0,3 prosent til 215,60 kroner, Aker BP 0,8 prosent til 308,60 kroner og DNO 0,3 prosent til 15,22 kroner. Sistnevnte har .Panoro gjennomførte i går en , og er helt i toppen av vinnerlisten med en oppgang på 7,4 prosent til 13,50 kroner.I oljeservice viser seismikkduoen TGS og PGS vei, med oppganger på hhv. 1,8 prosent til 293 kroner og 1,9 prosent til 38,33 kroner.Emisjon og storsalg senker NelNel faller 8,0 prosent til 3,19 kroner på høyest volum .Selskapet hentet inn over 280 millioner kroner på få timer. Pengene skal gå til arbeid med , samt å finansiere den potensielle utvidelsen av Notodden-anlegget. Påkrevde investeringer estimeres til 150 millioner kroner, og utvidelsen vil gi Nel en maksimal produksjonskapasitet på 340 MW/år, sammenlignet med dagens på 40 MW/år.Samtidig har selskapets største eier, F9 Investments, til emisjonskursen på 3,12 kroner.Bred oppgang - Yara i sigetDagens oppgang skjer på bred basis, og Nel er den eneste av de 30 mest omsatte aksjene som faller.DNB Markets og Pareto ser ifølge TDN Direkt potensial for et strammere ureamarked gjennom 2. halvår, og førstnevnte begrunner dette blant annet med at USA-sanksjoner gjør det utfordrende for store kjøpere å risikere behovet dekket av import fra Iran.Yara stiger 1,7 prosent til 342,60 kroner.Vi tar også med at DNB klatrer 1,9 prosent til 160,25 kroner, mens Hydro legger på seg 1,5 prosent til 49,51 kroner.Kjendistungt i toppenVinnerlisten toppes av kjendistunge Induct, som stiger 10,2 prosent til 6,50 kroner på Merkur Market etter å ha inngått sin .Solparkselskapet Aega legger på seg 7,4 prosent til 1,02 kroner på Oslo Axess.Vi tar også med Gaming Innovation Group (GIG), som spretter opp 4,4 prosent til 4,82 kroner, etter å ha fått .I toppen av taperlisten faller to aksjer mer enn nevnte Nel.Gyldendal er ned 11,1 prosent til 370 kroner på tynt volum, mens EAM Solar går tilbake 7,1 prosent til 28,80 kroner.