Oslo Børs stengte opp tirsdagHovedindeksen endte opp 0,12 prosent til 870,66 poeng.Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for totalt 3,959 milliarder kroner.
OljeprisenPhotocureMPC Container ShipsFrontline
Brent-oljen er opp 0,42 prosent til 74,86 dollar fatet, mens WTI-oljen omsettes for 68,67 dollar fatet.Tradere sier til Reuters at prisoppgangen i hovedsak er drevet av usikkerhet knyttet til Libyas oljeeksport. Styrker øst i landet, ledet av kommandør Khalifa Haftar, har gitt kontroll over oljehavner til en separat enhet kalt «National Oil Corporation» (NOC), som ikke er det statseide selskapet med samme navn.Kommandøren sier det statlige NOC ikke vil få lov til å håndtere olje mer, melder Reuters.Ellers absorberer oljemarkedet i disse dager hva den reelle effekten av Opec/ikke-Opecs beslutning om å øke produksjonen med 1 million fat pr dag blir.Equinor stengte opp 0,38 prosent til 210 kronerEllers i olje steg Aker BP 1,13 prosent til 303,40 kroner, og Interoil Exploration & Production klatret hele 8,54 prosent til 6,48 kroner. DNO var opp 5,12 prosent til 14,69 kroner.Seadrill toppet taperlisten og endte ned 9,89 prosent til 2,55 kroner. African Petroluem var ned 4,39 prosent til 1,09 kroner.Etter en melding om at konsernsjef Kjetil Hestdal  i Photocure går av, og blir midlertidig erstattet med finansdirektør Erik Dahl, skjøt aksjen fart.Photocure endte opp 6,25 prosent til 32,30 kroner.MPC Contaniner Ships endte opp 3,88 prosent til 53,50 kroner etter at Carneige tok opp dekning av aksjen med kursmål på 67 kroner.Fusjonsfrieri avvist - prøver igjenBW LPG endte opp 0,92 prosent til 34,11 kroner etter det ble kjent at rederiet gjentar forslaget om sammenslåing med Dorian LPG. Styret i Dorian LPG avviste tidligere i juni det betingede forslaget fra BW LPG om å fusjonere med Dorian i en aksjetransaksjon, verdsatt til 1,1 milliarder dollar.Ellers i shipping falt Frontline 4,1 prosent til 47,74 kroner. VLCC- ratene har de seneste ukene blitt støttet av sterk tonnmiletterspørsel for befraktning på lange ruter, som fra USA til Kina.