Questerre-aksjen tar av

St. Edouard-brønnen i Quebec, Canada. Questerre. Skifergass.
Børs

Mandag ble det kjent at Questerre Energy har benyttet en intensjonsavtale med et senior lete- og produksjonsselskap for å avgjøre rettstvisten og anskaffe alle selskapets eiendeler i St. Lawrence Lowlands .Selskapet meldte at de etter dette vil bli operatør på Lowlands-områdene, og vil anskaffe leierettighetene til 753.000 netto acres i Lowlands, samt relaterte brønner, utstyr, geologiske og geofysiske data, i tillegg til en rekke andre eiendeler.Dette bør gjøre det lettere å bringe prosjektet videre uten usikkerheten om hva Repsol vil gjøre med feltet, som Pareto mener er positivt for Questerre.Meglerhuset anslår at transaksjonen vil øke verdsettelsen av Questerres Quebec-eiendeler med 6-8 kroner pr aksje til 12-14 kroner pr aksje,Pareto Securities har jekket opp kursmålet på Questerre Energy Corporation fra 11 til 16 kroner. Kjøpsanbefalingen står fast.I oppdateringen viser meglerhuset til at Questerre mandag sikret operatørskapet i Utica-skifergassressursen i Quebec.Mandag steg aksjen 10,8 prosent, mens tirsdagens oppgang er på nye 12,1 prosent til 7,16 kroner. Questerre ligger helt oppe på sjetteplass på omsetningsoversikten med 140 millioner kroner.Questerre prises til 2,7 milliarder kroner på Oslo Børs.

questerre
Nyheter
Børs