Oslo Børs starter dagen opp med 0,58 prosent til 875,73 poeng, fem minutter etter åpning. - Oljeprisen har steget 1,2 dollar fra gårsdagens nivåer, dermed er det naturlig å anta at Oslo Børs, med Equinor i spissen, vil stige i dag, i alle fall i åpningsminuttene, skriver Roger Berntsen i Netfonds onsdag.Equinor åpner opp 1,62 prosent til 213,4 kroner. USADe amerikanske børsene opplevde en etterlengtet opptur tirsdag kveld, selv om utslagene ikke var all verden. Markedene er fortsatt preget av usikkerheten som er skapt rundt handelspolitikken.Dow Jones steg 0,12 prosent til 24.283.11, mens S&P 500 klatret 0,2 prosent til 2.723,06. Nasdaq steg 0,4 prosent til 7.561,63.OljeOljeprisen steg kraftig tirsdag kveld. Marketwatch viser til USAs anstrengelser for å få andre land til å all import av olje fra Iran innen november. Også usikkerhet rundt Libyas oljeeksport bidrar til å løfte prisen. Den amerikanske lettoljen stiger 0,43 prosent til 70,83 dollar. Brent-oljen er opp 0,67 prosent til 76,82 dollar fatet.Videre viste den seneste undersøkelsen fra American Petroleum Institute (API) at de amerikanske råoljelagrene falt med 9,2 millioner fat forrige uke. Senere i dag vil offisielle lagertall fra EIA komme, og dersom disse er på linje med API-tallene vil det være det største lagertrekket siden september 2016, ifølge TDN Direkt. Usikkerhet drar Asia-børseneNyhetsbyrået Reuters skriver at investorer er usikre etter spenning mellom USA og handelspartnerne, som har etterlatt en bulk i de respektive markedene siste uken. I det siste har USA truet med sanksjoner mot land som importerer iransk olje. Nikkei 225 er ned 0,31 prosent med en negativ endring på 70,23 poeng. Hang Seng er ned 1,07 prosent, som gir et trekk på 310 poeng. Shanghai SE Comp. en negativ endring på 1,09 prosent, og ligger i skrivende stund på 2.812,90 poeng. SASOm morgenen 27. juni 2018 solgte den norske stat 37,8 millioner ordinære aksjer i SAS AB. Dette tilsvarer 9,88 prosent av aksjene i selskapet.Salget ble gjort gjennom en auksjonsprosess gjennomført kvelden 26. juni. Prisen per aksje ble fastsatt til 17,25 svenske kroner. Staten mottar totalt om lag 597 millioner norske kroner for aksjene. Kjøperne av aksjene inkluderer investorer fra Norge og fra utlandet.Tirsdag sluttet SAS-aksjen på 17,81 svenske kroner i Stockholm, noe som betyr at posten er solgt med en rabatt på 3,1 prosent.SAS faller sterkt på børsen med en nedgang på 3 prosent etter nyhetene. Questerre-rallyQuesterre Energy Corporation melder at resultatene av de tekniske og økonomiske mulighetsstudiene rundt et oil shale-prosjekt i Jordan er klare. Det anslås at feltet kan produsere inntil 50.000 fat per dag.Kapitalkostnadene, inkludert 20 prosent avkastning, estimeres til 18-20 dollar per fat. Driftskostnadene er beregnet til rundt 18 dollar per fat.Questerre-sjef Michael Binnion sier at fullføringen av studiet er en viktig milepæl for selskapet.Questerre-aksjen stiger 8,5 prosent til 3,52 kroner.TechstepTechstep annonserte og fullførte etter børsslutt tirsdag en rettet emisjon på 25 millioner kroner til tegningskurs 3,15 kroner per aksje, som er er to prosent over siste omsetningskurs.TDN Direkt skriver at DNB Markets venter at Techstep-aksjen kan komme til å få fokus på seg i dag, etter at selskapet har meldt om kjøp av Wizor, som er en nordisk leverandør av krypterings- og sikkerhetsløsninger for mobil, nettbrett og andre mobile enheter.Techstep stiger på børsen med 6,45 prosent til 3,30 kroner. Dette skjer idag
 • Kina, Industrilønnsomhet, mai
 • Norge (08:00), AKU-ledighet, april
 • Italia (10:00), Industritillit, juni
 • Italia (10:00), Forbrukertillit, juni
 • USA (14:30), Handelsbalanse, mai
 • USA (14:30), Varige goder, mai
 • USA (14:30), Engroslagre, mai
 • USA (16:00), Pending Home Sales, mai
 • Norge (08:00), SSB ukentlig lakseeksport 
 • Norge (13:00), Vannmagasinstatistikk
 • USA (16:30), DOE, ukentlige oljelagertall