Eivind Yggeseth

Questerre-ledelsen vil oppdatere aksjonærene

Ledelsen i oljemyggen inviterer aksjonærene til en statusoppdatering i Oslo etter forrige ukes "bumpy ride".

Forrige uke må ha betonet seg som rene berg- og dalbanen for aksjonærene i det lille selskapet Questerre Energy Corporation som driver med olje- og gassvirksomhet i Quebeck i Canada.Først gikk aksjekursen bratt opp, før den gikk enda brattere ned. Mandag meldte selskapet at det hadde avgjort en rettstvist med det oljeselskapet Repsol, og tatt over det spanske selskapets eierandel i Utica-formasjonen, samt operatørskapet.Det sendte aksjekursen rett opp. Fra børsslutt fredag 1. juni til handelen var over onsdag 6. juni, kunne Questerre-aksjonærene smile over en oppgang på 35 prosent.Gleden ble imidlertid kortvarig. Torsdag kom meldingen om at myndighetene i Quebeck vil stramme inn på olje- og gassvirksomheten i området gjennom innføring av nye reguleringer som blant annet innebærer en sterk begrensning på muligheten til å drive såkalt fracking.Dermed falt aksjekursen som en stein.Da Oslo Børs lukket dørene for kvelden, hadde Questerre-aksjen falt med hele 48,6 prosent fra dagen før. Etter en marginalt positiv utvikling fredag, er aksjen ned 33 prosent siden årsskiftet.Innkaller til møteEtter en turbulent uke, er det nok mange aksjonærer som er litt i villrede hva veien videre angår.Derfor har Questerre-ledelsen innkalt aksjonærene til et møte i Oslo førskommende onsdag for å oppdatere dem på den siste tids utvikling i Quebec, samt planene videre.I den forbindelse får selskapet hjelp av Ola Bøsterud i First House.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også