Questerre-sjefen tordner mot lovendring

Konsernsjefen i Questerre Energy Corporation raser og kaller det hele kortsiktig politikk. 

Eivind Yggeseth
Børs

Regjeringen i Quebec har annonsert nye regler med en 45-dagers konsultasjonstid. Hvis disse blir implementert, vil forskriftene føre til forbud mot hydraulisk brudd og enhver "meningsfylt" utnyttelse av naturgass i Quebec, skriver Questerre i en børsmelding. - Questerre fordømmer dagens beslutningen fra regjeringen i Quebec om å kapitulere for en høylytt minoritet som søker å blokkere fremdriften i det globale miljøet og veksten i Quebecs økonomi. Denne beslutningen er motivert utelukkende av kortsiktig politikk rundt det kommende valget, sier konsernsjef Michael Binnion i Questerre i en melding. - Denne beslutningen gir ingen mening ut fra synspunktet om den påviste vitenskapen om moderne naturgassutvikling, økonomien eller viljen til flertallet i Quebec, fortsetter konsernsjefen. Selskapet mener avgjørelsen er i strid med vitenskapen bak de mest omfattende miljøstudiene på olje- og gassutvikling i Canada, som myndighetene utførte over fire år. Studiene viste ifølge selskapet  ingen sammenheng mellom hydraulisk fracking av naturgassbrønner og drikkevann.Questerre vil gi detaljert feedback til myndighetene i løpet av konsultasjonsprosessen, heter det.- Beslutningen er i strid med målene for regjeringens egen energipolitikk som ble vedtatt etter mer enn et år med offentlig høring. Lokal naturgassproduksjon vil redusere globale utslipp, samtidig som det gir betydelige økonomiske fordeler, inkludert godt betalte arbeidsplasser i Quebec. Dette er en mulighet for mange småbyer som ønsker utvikling og å dele i de økonomiske fordelene, slår Binnion fast. Aksjen falt 11,6 prosent til 0,99 canadiske dollar på børsen i Toronto onsdag.

questerre
Nyheter
Børs