Ratedobling i Nordsjøen

Det stramme markedet på norsk side sender spotratene rett opp.

Fredag kunne skipsmeglerhuset Westshore Shipbrokers melde at det norske spotmarkedet for ankerhåndteringsfartøy var utsolgt etter at Equinor og Aker BP hadde hyret inn en rekke fartøyer hver.De siste slutningene i forrige uke ble gjort til rater på rundt 180.000 kroner, og dermed var det duket for en solid rateøkning dersom flere oljeselskaper hadde behov for å flytte rigger i nærmeste fremtid.«Med ingen tilgjengelige ankerhåndteringsfartøy, vil dagratene gjøre et betydelig hopp dersom vi ser ytterligere riggflyttingsaktivitet», het det i en oppdatering fra skipsmeglerhuset.Mandag kom ratehoppet.Ifølge Westshore har Well Expertise hyret inn ankerhåndteringstrioen «Skandi Hera», «KL Sandefjord» og «Normand Drott» for å flytte den halvt nedsenkbare boreriggen «Transocean Arctic».Ratene ligger på mellom 400.000 og 475.000 kroner pr. dag, noe som tilsvarer mer enn det dobbelte av det som ble oppnådd i forrige uke.Ifølge Westshore er utnyttelsesgraden for ankerhåndteringsfartøyene i Nordsjøen nå på 63 prosent etter å ha vært nede i rundt 39 prosent for en snau uke siden.Les også: Fullbooket etter ny kontrakt


Les også