Sandberg om ny frihandelsavtale

Fiskeriministeren har fått «veldig gode tilbakemeldinger» fra kinesiske myndigheter.

Fiskeriminister Per Sandberg har fått «veldig gode tilbakemeldinger» fra kinesiske myndigheter i forbindelse med forhandlingene om en ny frihandelsavtale der sjømat er hovedinnholdet, skriver TDN Direkt.Det er imidlertid lite konkret nytt å rapportere om, og han vil ikke spekulere i når en eventuell avtale kan være på plass.Det kommer frem av et møte om handel og internasjonale markeder mellom Nærings- og fiskeridepartementet og sjømatnæringen i Oslo mandag.Etter å ha avholdt tre runder i gjenopptakelsen av forhandlingene om en ny frihandelsavtale med Kina, er man godt i gang, ifølge Sandberg, og fiskeriministeren er ifølge nyhetsbyrået positiv etter å ha besøkt landet forrige måned.- Samtalene er krevende, men det skal forhandlinger være. Vi har store ambisjoner, og sjømat er hovedinnholdet i denne avtalen, sier han, og legger til at næringen har en stor jobb foran seg når det eventuelt løsner, med hensyn til å klare å levere volumene som vil etterspørres.Videre sier Sandberg ifølge TDN Direkt at saken der norsk laks har blitt smuglet inn i Kina via Vietnam nesten ikke var et tema under besøket.