Scatec-analytiker positiv til Argentina-kjøp

Sparebank 1 Markets mener samarbeidet med Equinor fungerer godt. 

Børs

Tidligere tirsdag ble det kjent at Scatec Solar har inngått avtale med Equinor for kjøp av 117 mw-prosjekt i Argentina.Analytiker Jonas Meyer i Sparebank 1 Markets mener den aktuelle avtalen med Equinor er veldig positivt for Scatec Solar, og i tråd med løftene om å akselerere veksten i selskapet som ble annonsert på kapitalmarkedsdagen i mai, skriver TDN Direkt. - Dette er det første prosjektet i Argentina sammen med Equinor og det virker som om samarbeidet fungerer godt. Med Equinor på laget kan man skaffe finansiering fort og starte med byggingen tidligere enn normalt. Så det gir verdi som er ikke er så lett å kvantifisere, sier han til nyhetsbyrået. Prosjektets verdi anslår han til om lag 1 krone pr aksje. Videre fremhever Meyer den underliggende verdien et samarbeid med Equinor tilfører.- I Argentina vil man se mye vekst i fornybar energi fremover. Dette er et prosjekt på 117 megawatt og basert på målsetninger skal det bygges ti gigawatt fornybar energi innen 2025. Det er planlagt en runde for auksjoner for prosjekter innen solenergi andre halvdel av 2018 som kan gi enda flere prosjekter til Scatec Solar, sier Meyer.

scatec solar
equinor
sparebank 1 markets
argentina
Nyheter
Børs