Scatec Solar og Equinor sammen om Argentina-prosjekt

Scatec Solar har har inngått avtale med Equinor for kjøp av 117 mw-prosjekt i Argentina.

Scatec Solar har sammen med Equinor signert avtale med det portugisiske selskapet Martifer Renewables for kjøpet av prosjektet Guanizuil IIA med kapasitet på 117 megawatt i San Juan, nordvest i Argentina, heter det i en fersk melding fra selskapene tirsdag, ifølge TDN Finans.Prosjektet ble tildelt en kraftkjøpsavtale (PPA) i den argentinske RenovAR-auksjonen holdt av CAMMESA (The Argentinian Wholesale Power Market Administrator), i november 2017.Prosjektselskapet har en 20 års PPA med CAMMESA (The Argentinian Wholesale Power Market Administrator) med en fast pris på om lag 50 dollar pr megawatt-time.I meldingen heter det at Scatec vil, i et 50/50 joint venture med Equinor, bygge og eie kraftstasjonen i Argentina.Investeringskostnadene for prosjektet er anslått til 95 millioner dollar, og blir finansiert med 40 prosent egenkapital (50 prosent hver av partnerne) og 60 prosent gjennom et mellomfinansierslån fra Equinor til konsortiet.Det planlegges en hensiktsmessig refinansiering av lånet ved hjelp av langsiktig prosjektfinansiering fra tredjepart.- Den endelige investeringsbeslutningen vil tas i senere i 2018, mens produksjonsstart er ventet i sent 2019, skriver Equinor i en pressemelding.