Selger Star Bulk-aksjer for én halv milliard

Selger seg ned i den nye eieren av Songa Bulk.

Oppkjøpsfondet Oaktree Capital Management har solgt fem millioner aksjer i tørrbulkrederiet Star Bulk, fremgår det av en melding fra selskapet.Aksjene ble solgt for 13,10 dollar pr. stykk, noe som betyr at oppkjøpsfondet har innkassert rundt 534 millioner kroner på aksjesalget.Oaktree eier fortsatt 43 prosent av de utestående aksjene i Star Bulk etter salget.Stø kursTørrbulkrederiet Star Bulk, som er børsnotert i USA, vokser seg stadig større. I april inngikk rederiet en avtale med det italienske rederiet Augustea og kapitalforvaltningselskapet York Capital Management om å kjøpe Augusteas flåte på 16 bulkskip.Én måned senere ble det annonsert at Star Bulk tar over hele flåten til den norske konkurrenten Songa Bulk som ble etablert av Arne Blystad og Hermann Billung høsten 2016.Transaksjonen som ble velsignet av Songa Bulk-aksjonærene på generalforsamlingen 5. juni, gjør at Star Bulk-flåten øker med ytterligere 15 moderne bulkskip.Samtidig som Songa Bulk-kjøpet ble annonsert, kunne rederiet melde at det hadde inngått en avtale med et datterselskap av Oaktree Capital Management om å kjøpe tre skip av typen Newcastlemax som er under konstruksjonNår alle disse kjøpene har gått igjennom, og de tre nybyggene er levert vil, rederiet ha en flåte på totalt 108 bulkskip der det eldste er fra 2007.