- Ved at Norge nå har solgt seg ut er den statlige kontrollen i selskapet betydelig redusert. Det er bra for både SAS og aksjemarkedet på lang sikt, sier Jan Petter Sissener, til DN. Tirsdag ble det kjent at Nærings- og fiskeridepartementetfor om lag 597 millioner kroner. Det mener investoren er fornuftig. Faktisk mener Sissener at staten bør holde seg langt unna aksjemarkedet. - Staten burde satse på det den kan og har mer enn nok eksponering mot norsk økonomi for at den skal trenge å ha alle disse eierskapene. Staten har ingenting å gjøre i SAS, sier investoren til avisen. SAS nå kan bli svært attraktivt for potensielle kjøpere. Han peker på at konsolidering i luftfartsbransjen i Europa er en nødvendighet.– Dersom svenskene også selger sin eierandel, tipper jeg nok at selskapet om ikke lang tid kommer til å hete Lufthansa, og ikke SAS, avslutter nestoren.