Sjefstrateg: - Dette blir ukens høydepunkt

Sjefstrateg Leif-Rune Husebye Rein trekker frem ukens viktigste nyheter.

Leif-Rune Husebye Rein, sjefstrateg i Nordea Wealth Management, trekker frem renteheving i USA, G7-resultat og toppmøte i Singapore som ukens høydepunkter.«Renteheving i USA vil være den viktigste økonomiske endringen denne uken. Rentehevingen er imidlertid priset inn, så den kommer neppe til å påvirke markedene noe særlig. Vi får også konsumprisindeks, førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd og detaljhandel. I tillegg ventes tall på amerikansk industriproduksjon, samt regionale tillitsindikatorer», skriver Rein i en oppdatering.Han slår fast at toppmøteet i Singapore 12. juni vil være en milepæl for fredsforhandlinger. Kim Jeong-un har møtt flere av de regionale stormaktene og nå gjenstår bare møte med nr. 1 i verden; USA.Rein slår fast at ECB ikke kommer til å endre styringsrenten på ukens rentemøte, men all kommunikasjon rundt endringer eller avslutning av QE-programmet vil følges med argusøyne. Disse kan potensielt påvirke både aksje-, rente- og valutamarkedet. Samtidig så kommer tall på industriproduksjon og inflasjon.«Bank of Japan sin styringsrente blir heller ikke endret på fredagens rentemøte. Kinesisk produsent- og konsumprisindeks kom inn omtrent som ventet i løpet av helgen, og tall for industriproduksjon og detaljhandel som kommer senere i uken kan gi et videre innblikk i den kinesiske veksten», skriver Rein,.