Minutter etter åpning er teknologitunge Nasdaq opp 0,58 prosent til 7.545,83 poeng. Industri-indeksen Dow Jones er opp 0,52 prosent til 24.341,24 poeng, samtidig som S&P500 er opp 0,52 prosent til 2.730,49 poeng. Oljeprisen fortsetter å stige fredag etter amerikanske sanksjoner mot Iran tar vekk et stort volum råolje fra verdensmarkedet, som skjer i en tid med stigende global etterspørsel. Den amerikanske lettoljen er opp 0,34 prosent til 73,70 dollar per fat etter økt produksjon fra amerikanske selskap. Brent-oljen er i skrivende stund opp 1,13 prosent til 78,73 dollar per fat. MakroSelv om flere av tungvekterne i USA stiger før åpning, er flere av de større indeksene sterkt påvirket av handelskonflikten mellom USA og Kina. Straffetollene er planlagt å iverksettes neste uke, og gjør det amerikanske markedet, samt flere internasjonale markeder, svært volatile i forkant.- Handel fortsetter å være det største hodebryet for markedet, sier en Kate Warne, en investerings-strateg i Edward Jones, og legger til at handelsaktører er svært bekymret over hvor mye handelsbarrierene kan sakke ned den amerikanske økonomien.I tillegg har det også blitt rapportert fredag at Trump har fortalt ansatte i Det hvite hus at han ønsker å trekke USA ut av WTO. Finansminister Steven Mnuchin sa senere fredag at rapportene ikke stemmer, skriver Financial Times, ifølge TDN Direkt. Tre nøkkeltall fra USAPrivat forbruk steg 0,2 prosent på månedsbasis i mai, mot 0,30 prosent i april. Det var forventet 0,4 prosent. Private inntekter var opp 0,4 prosent i mai, men det var ventet 0,20 prosent. Kjerne-PCE steg 0,2 prosent, som ventet, mens årsveksten var opp 2,0 prosent, mot ventet 1,9 prosent. PCE-deflatoren var opp 2,3 prosent på årsbasis i perioden. Før åpningenFør åpningen er banksektoren i fokus etter Feds stresstest, etterfulgt av bankenes kunngjøring om tilbakekjøpsplaner for aksjer, og økte utbytter. Deutsche Banks amerikanske enhet var den eneste som ikke besto Feds stresstest. For øvrig bestod også Goldman Sachs og Morgan Stanley testen, men ble pålagt å stanse utbytter og tilbakekjøp, ifølge Financial Times.Bank of America, JPMorgan Chase, og Citigroup har alle steget minst en prosent før åpning, og vil være under mikroskopet senere utover dagen. Wells Fargo har stupt 3,6 prosent før åpning.Nike-aksjer har hoppet 10,39 prosent før åpning, etter de slapp svært positive kvartalstall og slo forventningene. Selskapet er anslått til å stige videre etter åpning.Nike er opp 10,88 prosent til 79,50 dollar minutter etter åpning. Så langt har Nike steget 15 prosent i år. Amazon barberte 142 mrd. av åtte selskaper på en dagIfølge nyhetsbyrået CNBC, kunngjorde Amazon torsdag at de vil rekruttere lokale bedrifter til sitt postnettverk, som vil drive ut virksomhet fra gigantene FedEx og UPS. Samme dag skrev de i en melding at de vil kjøpe opp online-apoteket PillPack, som allerede har sendt andre helsetjenester i USA inn i en nedadgående virvelvind.142 mrd. ble barbert av postselskaper og helsevirksomheter i USA, og trenden vil antagelig fortsette utover dagen.Minutter etter åpning trosser FedEx og UPS forventningene og stiger henholdsvis 0,88 prosent og 0,35 prosent til 228,64 dollar og 106,25 dollar.Walgreens Boots Alliance stiger 0,25 prosent til 59,85 dollar.