Småaksjer rett til værs på Oslo Børs

Flere av de mindre aksjene steg kraftig på Oslo Børs tirsdag. Én av dem gikk 13 prosent i tung handel.

Brian Cliff Olguin
Børs

Oslo Børs falt moderat tirsdag. Selv ikke et markant prisfall på Nordsjø-olje klarte å ødelegge stemningen. Hovedindeksen endte ned 0,4 prosent til 879,00.Omsetningen var på 4,5 milliarder kroner.OljeprisenBrent-oljen er ned 1,8 prosent til 73,96 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,3 prosent til 64,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,00 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Fokus i oljemarkedet er trolig fortsatt på utsiktene til en eventuell produksjonsøkning fra Russland og Saudi-Arabia, som ser på mulighetene for å øke produksjonen for å fylle et mulig bortfall av volumer fra Iran og Venezuela, skriver TDN Direkt.- Alt handler om tilbud, hvorvidt det er Opec som øker produksjonene eller USA som øker produksjonen, alle veier leder til høyere globalt oljetilbud, som gjør at oljetradere rister i støvlene sine, sier tradingsjef for Asia og Stillehavet Stephen Innes i Oanda til Reuters.Equinor falt 1.3 prosent til 212,30 kroner. Questerre For andre dag på rad ble Questerre en av de største vinnerne.Mandag ble det kjent at Questerre Energy  har benyttet en intensjonsavtale med et senior lete- og produksjonsselskap for å avgjøre rettstvisten og anskaffe alle selskapets eiendeler i St. Lawrence Lowlands .Selskapet meldte at de etter dette vil bli operatør på Lowlands-områdene, og vil anskaffe leierettighetene til 753.000 netto acres i Lowlands, samt relaterte brønner, utstyr, geologiske og geofysiske data, i tillegg til en rekke andre eiendeler.Dette bør gjøre det lettere å bringe prosjektet videre uten usikkerheten om hva Repsol vil gjøre med feltet, som Pareto mener er positivt for Questerre.Pareto Securities har jekket opp kursmålet på Questerre Energy Corporation fra 11 til 16 kroner. Kjøpsanbefalingen står fast.Mandag steg aksjen 10,8 prosent, mens tirsdagens oppgang var på nye 13,2 prosent til 7,24 kroner. Vi merker oss at omsetningen i aksjen var på hele 181 millioner kroner. Doblingskandidat til topps Seabird Exploration steg 12 prosent mandag. Tirsdag var aksjen opp nye 15,9 prosent til 26 øre.Mandagens oppgang kan i sterk grad tilskrives en superpositiv analyse fra ABG Sundal Collier-analytikerne John Olaisen og Haakon Amundsen, som oppgraderte aksjen fra hold til kjøp,- Hvis ikke nå, når da? spør duoen i analyseoverskriften.Samtidig ble kursmålet jekket opp fra 20 til 40 øre.Element-hoppElement-aksjen steg 11,4 prosent til 4,20 kroner.Joint venture-partnerne Element ASA og Auplata SA har inngått en endring av intensjonsavtalen (LOI) for en joint venture-avtale som gjelder erverv av 100 prosent av alle utestående aksjer i Osead Maroc Mining SA (OMM).- Vi er veldig entusiastiske av å ha skaffet oss slike attraktive gjeldsfinansieringsvilkår gjennom rekonstrueringen av oppkjøpsstrukturen, sier Lars Beitnes, styreleder i Element.- Endringene vil gi finansiering på svært attraktive vilkår og effektivt redusere våre aksjonærers egenkapitalbidrag med ca 40 prosent, sier han.Next-rallyNext Biometrics har mottatt hardware-sertifisering i India for å kunne levere fingeravtrykksløsninger til Indias Adhaar government ID-program.Sertifiseringen gjør det mulig for selskapet å akselerere salgsaktiviteten i dette markedet, og de første inntektene ventes i fjerde kvartal 2018.Aksjemarkedet sendte Next-aksjen opp 11,1 prosent til 40,90 kroner.NorwegianNorwegian Air Shuttle legger onsdag frem trafikktall for mai, og analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie kommer ifølge TDN Direkt hovedsakelig til å følge med på hva selskapet rapporterer om yielden, som er den gjennomsnittlige inntekten per inntektsgivende setekilometer.- Det er stort sett alltid yielden som er viktig, og at det ikke er alt for stort avvik på fyllingsgraden. Det som er litt interessant nå, er å se hvordan det varme vårværet i Norden har slått ut på yielden. Vi forventer et fall på tre prosent, men jeg frykter at det kanskje kan bli litt mer, nettopp fordi vi har hatt så fint vær, sier han til nyhetsbyrået.Aksjen falt 2,7 prosent til 245,20 kroner i påvente av tallene.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs