Starbucks styreleder går av - vil inn i politikken

Starbucks-gründer Howard Schultz går av som styreleder i selskapet i slutten av juni. Det blåser liv i ryktene om et mulig presidentkandidatur.

Børs

I et intervju med The New York Times forteller Schultz at han ikke har bestemt seg for hva han vil gjøre i tiden som kommer.– Jeg vil være ærlig med dere uten å skape flere spekulative overskrifter. Den seneste tiden har jeg vært dypt bekymret for landet vårt – den økende splittelsen her hjemme og vår posisjon ute i verden. En av tingene jeg nå vil gjøre, er å finne ut hvilken rolle jeg kan spille for å endre på det. Jeg er ikke helt sikker på hva det betyr ennå, sier Schultz.Spekulasjonene om et mulig presidentkandidatur for Demokratene har svirret rundt 64-åringen i mange år. På direkte spørsmål om det vil bli aktuelt ved presidentvalget i 2020, svarer han:– Jeg kommer til å overveie et spekter av muligheter, og en av dem er offentlig tjeneste. Men jeg er langt unna å ta noen valg om fremtiden.Ved valget i 2016 gikk Schultz offentlig ut og støttet Demokratenes kandidat Hillary Clinton. Han har også flere ganger uttalt seg svært kritisk om president Donald Trump.Schultz trakk seg som konsernsjef i Starbucks i fjor og gikk over i rollen som styreleder. Siden 1986 har Starbucks, med Schultz i spissen, gått fra å være én kaffebar til å bli å bli et gigantisk selskap med omkring 25.000 butikker verden over.(©NTB)

starbucks
howard schultz
Nyheter
Børs