Stein Erik Hagen vil kjøpe Arcus

Eivind Yggeseth

Utløser tilbudsplikt etter å ha kjøpt aksjer for 1,35 millioner kroner.

Stein Erik Hagens Canica har ifølge en melding tirsdag kjøpt seg opp til en eierandel på over 33 prosent i brennevinsprodusenten Arcus.Canica hadde i utgangspunkt akkurat en tredjedel av aksjene i Arcus, og er desidert største eier, men tirsdag har selskapet kjøpt ytterligere 32.318 aksjer til kurs 41,7867 kroner, noe som øker det Hagen-kontrollerte selskapets eierandel til 33,374 prosent.Dermed plikter han å å komme et bud på resten av aksjene i selskapet. Budet vil fremmes inne fire uker. Nest største eier er John Fredriksen som eier 9,92 prosent av aksjene gjennom Geveran Trading.Også Sundt-familien er høyt oppe på aksjonærlisten med en eierandel på 4,76 prosent. Arcus ble notert på Oslo Børs i desember 2016, men aksjen har aldri tatt av. På det meste har den vært oppe i 49,9 kroner, og det laveste er 40,2 kroner. Nyheten om Hagens aksjekjøp som kom rett før børsens stengetid, sendte imidlertid aksjen opp nær 7,0 prosent tirsdag.Hittil i år er dermed aksjen opp 0,6 prosent.


Les også